Feestjes aan boord - Reisverslag uit Cockburn Town, Turkse en Caicos Eilanden van Twan Wijnhoven - WaarBenJij.nu Feestjes aan boord - Reisverslag uit Cockburn Town, Turkse en Caicos Eilanden van Twan Wijnhoven - WaarBenJij.nu

Feestjes aan boord

Door: Twan

Blijf op de hoogte en volg Twan

07 December 2010 | Turkse en Caicos Eilanden, Cockburn Town

Hallo allemaal,

Weer even een kleine update vanuit de zonnige kant van de wereld. Ik heb van iedereen gehoord dat koning winter behoorlijk heeft toegeslagen in ons kikkerlandje! Nou ik kan jullie zeggen hier heeft koning zomer ook hard toegeslage hoor. Het is lekker warm en ik geniet heerlijk van het zomerse zonnetje dat dagelijks hoog aan de hemel staat. Maar goed veel tijd om van de zon te genieten is er niet. Er moet hard gewerkt worden want het is super druk aan boord. Thanksgiving is net voorbij en de kerst en oud en nieuw staan alweer voor de deur. Maar goed even een stukje verder terug om te beginnen.

3 weken geleden zijn de studenten van de hotelschool Leeuwarden met mijn stagebegeleider van Holland America Line aan boord gekomen. Heel gezellig natuurlijk om eindelijk eens wat mensen van mijn eigenlijk leeftijd hier aan boord te zien. Ik heb er dan dus ook goed gebruik van gemaakt om een paar keer extra de bar te bezoeken die week. Ik was compleet gebroken aan het eind van de cruise, maar we hadden een meer dan gezellig week. Bedankt jongens!!

Ook hadden we deze week personeelsfeest. Voor het eerst tijdens mijn contract was er groot feest met alle collega’s tegeljk. We hadden een of andere machine ruimte omgebouwd tot party gelegenheid en voor de drank werd door de baas gezorgd. Gezellig was het tot in de late uurtjes. Ook hadden we die avond Miss Nieuw Amsterdam verkiezing. 10 jongens hadden zichzelf bereid gevonden zich voor 1 avond te transformeren tot Miss en ze gingen gezamelijk de wedstrijd aan om verkozen te worden. Het was voornamelijk super grappig maar ook heel gezellig. Uiteindelijk heeft de Dining Room gewonnen dus daar waren we wel weer heel erg trots op! Na de verkiezing kon het feest dan echt beginnen. Tot 3 uur is er flink gefeest en daarna was er nog een klein feestje in mijn kamer. Pff... half 5 viel ik in slaap en om 5 uur ging de wekker weer. Dat was afzien... en ja hoor ik viel weer meteen in slaap. Om 8 uur werd ik wakker gebeld of ik toch nog even wilde komen werken.... oeps. Gelukkig ben ik altijd netjes optijd en werd het me snel vergeven, maar ik moest wel zorgen dat ik de volgende keer iets eerder ging slapen en dat ik wel optijd kwam.

Na deze dus slopende week begon de volgende alweer. Thanksgiving was opkomst. We hadden een schip vol met families en kinderen. Pff.... wat een drukte. Van gemiddeld 30 kinderen per week naar 400 kinderen. Hele dag spelletjes spelen, kip nuggets regelen en zorgen dat de kinderen voornamelijk happy blijven. Aan het eind van de cruise was het dan zover en kwamen de kalkoenen uit de voorraad kast. Helemaal gevuld werden er in de avond voor 1500 mensen kalkoen geserveerd. Zelf heb ik ook even een klein hapje geproefd en het was echt super lekker kan ik vertellen. Heel gezellig daarna nog een feestje gehad en toen was het weer voorbij.

Nu is de rust weer een beetje terug aan boord en zijn we druk aan het voorbereiden voor de kerst dagen. Het schip is bijna helemaal versierd met de kerst versiering en over 2 weken begint de kerst cruise. We gaan dan lekker naar Curacao en Bonaire. Eens kijken hoe gezellig het op die eilandjes is. Ik ben namelijk wel een beetje klaar nu met de cruise die we aan het doen zijn. Iedere week het zelfde rondje varen is ook niet zo spectaculair. Het is net als in Alaska, alleen schijnt de zon hier een stukje harder. Dat is trouwens ook vaak aan de gasten te zien die de zonnenbrand creme vergeten mee aan boord te nemen van hun vakantie.

Ohh ja papa, ik zal binnenkort ook even foto’s maken van het schip zodat je weet hoe het er allemaal uitziet. Ik wil alleen even wachten tot het compleet versierd is zodat je ook meteen de kerstversiering kan zien.

Ook is afgelopen zondag sinterklaas aan boord gekomen van de Nieuw Amsterdam. We hadden natuurlijk de afgelopen tijd al hard liedjes gezongen, maar hij wilde steeds maar niet langskomen. Echter afgelopen zondag had hij toch nog een gaatje gevonden nadat hij in Nederland klaar was met het uidelen van zijn cadeautjes. Toen ik terug kwam van het werk lag mijn cadeautje klaar op mijn bed. Een bordje met pepernoten, chocolade letter en banketstaaf. Natuurlijk was dit een verassing en heb ik er lekker van genoten. Verder had ik natuurlijk al wat dingen geregeld met de baas en had ik nog een stuk gevulde speculaas liggen. Hmm.... lekker van genoten en toch een beetje het sinterklaas gevoel! In de avond werden we allemaal uitgenodigd om naar de bar te komen omdat zwarte piet ons daar een bezoekje zou brengen. En ja hoor..... daar kwamen ze dan. Gelukkig hadden ze allemaal lekkere Nederlandse hapjes bij zich en natuurlijk een heleboel strooigoed. Gezellig feestje gehad en het voelde toch wel een beetje Nederlands. (zie foto’s)

Voor de rest is er de afgelopen tijd heel veel gefeest en heb ik lekker genoten van mijn tijd hier aan boord. Volgende week zijn er alweer 2 maanden om en ben ik alweer bijna op de helft van mijn contract. Kerst komt eraan het wordt heel druk. Het zal hoogstwaarschijnlijk wel even duren voordat jullie weer van mij gaan horen. Mama ik probeer nog wel even te bellen hoor voordat het kerst is ;).

Verder zijn er geen spannende verhalen hier aan boord die ik jullie moet mededelen. Het gaat allemaal goed, maar dat zullen jullie wel aan de foto’s zien! Bedankt alvast voor alle berichtjes die jullie massaal weer gaan insturen, ik lees ze graag. Ik zou zeggen geniet van koning winter in Nederland en ik spreek jullie snel weer!

• 07 December 2010 - 15:17

Kiiem:

Potverdorie he, met je zon overgoten cruise! Iedere dag hoor ik de HAL op de radio als ik in de auto zit, met de verwarming op volle toeren en oppassen dat ik niet de weg af glijd..

Maar schatje, ik ben blij dat je het zo erg naar je zin hebt!

Ik ben ook flink aan het buffelen op kantoor, bel je mij binnenkort ook eens ;)

Kusje!

• 07 December 2010 - 15:38

Ria:

Hallo Feestbeest

Ik dacht dat jij het druk had met werken?? :D
    Vanuit een ijskoud Nederland doe ik jou de warme groeten.
    En wacht op je telefoontje!!

Kus en knuf mama

• 07 December 2010 - 16:12

Eva:

Hee Twannie,

wat fijn zo snel weer een nieuw verhaaltje. Ik zal maar snel reageren, voordat ik weer op me donder van je krijg ;)

Leuk dat je toch nog iets van Sinterklaas hebt gekregen! Ik hoor dat je weer als vanouds aan het feesten bent (bar hier, feestje daar, drankje hier en pepernootje daar) en af en toe (als je er de tijd voor vindt) ff tussendoor werken ;)
    Geniet van de feestdagen en van de zon. Heel fijne kerst dagen alvast!

Groetjes van Matthieu
    kus

• 07 December 2010 - 18:49

Louis:

Nu een wat snellere reactie.
    Mooi verhaal, fijn dat alles op rolletjes loopt en bere gezellig is op de Nieuw Amsterdam.
    Wacht op de foto's zullen dus wel spectaculair zijn.
    Of we je nog spreken of niet, gezien de ervaring niet alvast fijne kerstdagen en een happy new jear.
    Hopelijk ben ik niet te vroeg met de wensen.
    Doei.

Pap

• 07 December 2010 - 20:10

Lydia:

Hey Twan,

Zo ken ik je weer, werd bijna tureluur van al dat werk! Gelukkig feest je ook nog genoeg, anders vergeet je straks nog hoe het moet.

Kleurtje is niet zo te zien hoor aan je witte toet, je zit ons gewoon jaloers te maken met niks! ;)

Feliz navidad...

Kusje uit Nederland, lydia

• 07 December 2010 - 21:46

Mama Roos:

Wat knullig dat jij je verslaapt na zo'n feest, maar wat zijn de mensen jou goed gezind! Nix te klagen en zo te zien aan de foto's drink jij op al je feestjes bekers gezonde melk :D:D !!
    Maar het wordt idd tijd voor een Curacao rondje, wat die melk slaat terug op de kleur van je gezicht :D:D
    Twam, alvast hele fijne Kerstdagen, ik hoop dat het niet al te druk wordt en dat jij zelf ook een beetje kunt genieten.
    Ik wens je alvast de drie G's: Een heel goed, gezond en gelukkig 2011 :D:D
    Kus van mama Roos

• 07 December 2010 - 22:38

Geert En Dave:

Zorg ook voor wat vitamientjes D want je steekt erg af bij die zwarte piet.

Veel plezier daar!

Groeten van Geert en Dave.

• 08 December 2010 - 02:44

Judy:

Mattieee!

Allereerst wil ik toch even zeggen dat je echt een super leuk berichtje op mijn site had geplaatst :D. Thnx! Ik beloof je dat ik mijn leven zal beteren en je toch heel snel eens even ga mailen ;).

Vond je verhaaltje weer toppie! Toen ik las dat je je verslapen had, moest ik meteen denken aan die keer in KL dat ik je bijna als kassiewijlen had opgegeven :P.

Ik ruik echt vaak ergens een vlaag parfum langskomen van 1tje die jij ook hebt (grote kans natuurlijk, aangezien dat er maar 200 zijn :P), dus dan moet ik steeds aan je denken! Ben je nog niet vergeten hoor ;).

Zo te horen is het voor de rest een goed feestje daar, dus geniet er van!!

Kusss

• 08 December 2010 - 18:02

Tim:

Twanny!

Zag je nergens meer (Zal wel druk zijn geweest met die feestjes in je hut...hahaha) en ben dus van boord gegaan zonder gedag te zeggen!

Hoop toch wel dat je de komende 2 maanden wat aan je kleur gaat doen (feestjes kunnen ook op het strand) en dat je wat bruiner bent als ik terug kom begin Februari!

Je krijgt nog de groeten vam Michael!

Ciao vanuit een 22 graden warm Spanje! Werkse!

Tim

• 09 December 2010 - 23:15

Pim:

Maar jij zou toch die Miss verkiezing gewonnen moeten hebben als DIVA ;-)

• 10 December 2010 - 09:50

Fien:

Hoi Twan,
    wat heb jij een leven, maar je hebt het verdiend.
    feesten dat hoort er een beetje bij, volgende keer wel optijd komen.
    hier is alles goed, mama is mij aan het helpen met de schoonmaak.

Groetjes, Fien en Pierre

• 10 December 2010 - 17:13

Anouk:

Hey Twan,

Klinkt weer erg gezellig allemaal! Succes met de drukke weken die komen en geniet lekker van het zonnetje! XX

• 20 December 2010 - 22:29

Hey Twan, :

Greetz uit het megakoude landweert in Venray. Alles goed hier. sms me maar als je terugbent, heb mijn msn gewist inmiddels.
    Neem aan dat je mijn mobiele nr nog wel hebt. Veel plezier daar nog. Fijne kerstdagen iig. Gr. De Kerstman